schoolgeld betalen
Door: fenneke
Blijf op de hoogte en volg Fenneke
01 Augustus 2011 | Kenia, Kibera
Ik vond het een mooie gelegenheid om samen met hen schoenen en schooltassen te gaan kopen, dus met z'n allen naar de Bata-winkel. Voor beiden een schooltas, een paar schoolschoenen en sportschoenen gekocht. Nu moeten ze allebei nog een uniform en dan zijn ze helemaal gelukkig.
Thuis heb ik ze allebei nog een knuffel en een gebreid/gehaakt dekentje uit laten zoeken die ik van een groep dames uit Groningen gekregen heb. Woensdag 27 july had ik weer met Alice afgesproken. We gingen deze keer helemaal naar de andere kant van Kibera -zaten natuurlijk eerst helemaal vast in het verkeer, maar uiteindelijk kwamen we bij een schooltje terecht. Alice heeft voorheen in dit schooltje gewerkt, dus ze kent de ouders en de problemen. Ze had eerder al aan de ouders gevraagd om een briefje te schrijven, en al deze briefjes heb ik nu: allemaal aanvragen om hulp voor hun kids.
Gelukkig had ze nu alle ouders uitgenodigd om naar de school te komen -dus ik werd niet van hot naar haar gesleept- en nadat de officiele verplichtingen plaats gevonden hadden (alle kinderen gingen voor me zingen, en verschillende kinderen gingen of in het Engels of in het Swahili een voordracht doen) en daarna kon ik in een van de lokalen gaan zitten en kwamen alle ouders met kids om de beurt bij me langs. Super, zo moeten we het vaker doen!!
Voor verschillende kinderen heb ik het achterstallige schoolgeld en gelijk maar tot aan het eind van het jaar betaald, en toen m'n portemonnaie leeg was heb ik toegezegd dat ik half augustus weer zou komen en voor de anderen zou betalen. Op dit moment heb ik voor 10 lagere school kinderen schoolgeld betaald tot en met juli, voor 31 kinderen tot eind augustus, voor 14 kinderen tot eind van dit jaar, voor 1 studente tot en met augustus en voor twee studenten voor het volgende leerjaar. Nu moet ik in augustus even zien hoe ik het verder doe, want er moet nog een boel betaald worden tot eind van dit jaar. Gelukkig heb ik verschillende toezeggingen maar het geld moet natuurlijk wel eerst even op mijn rekening staan....:)
01 Augustus 2011 - 17:03
Je Trotse Kleine Zus:
Hoi grote zus,
Super om te lezen dat er al voor zoveel kinderen schoolgeld is betaald. Ik hoop dat je veel geld krijgt zodat ook voor de komende maanden betaald kan worden. Het is natuurlijk super dat je helemaal geen kosten hoeft te maken en dat iedere euro goed besteed wordt. Ik hoop op een sneeuwbaleffect. Doordat de kids naar school gaan krijgen ze t.z.t. werk en een inkomen. Dan zijn ze niet meer afhankelijk en kunnen ze zelf weer anderen helpen. Iedere vooruitgang begint met een kleine stap. Ik hoop dat er nog veel stappen volgen.
Liefs en zegen op je werk toegewenst.