5 leeuwen onderweg naar kantoor - Reisverslag uit Kibera, Kenia van Fenneke Dijkema-Timmerman - WaarBenJij.nu 5 leeuwen onderweg naar kantoor - Reisverslag uit Kibera, Kenia van Fenneke Dijkema-Timmerman - WaarBenJij.nu

5 leeuwen onderweg naar kantoor

Door: fenneke

Blijf op de hoogte en volg Fenneke

13 Augustus 2011 | Kenia, Kibera

Op zaterdagmorgen gaat Wim bijna altijd naar kantoor, en bijna altijd ga ik dan met hem mee om daar gewoon een beetje m'n eigen ding te doen. (deze website bijhouden o.a.) Vanmorgen waren we best een beetje laat, het was al rond tien uur en ik verwachtte eigenlijk niet dat we veel zouden zien, zeker geen leeuwen want die houden ervan om zich overdag onder een struik te verstoppen, en tegen de avond worden ze dan weer wakker en gaan ze weer op pad. Maar we hadden geluk.... eerst zagen we 4 jakhalzen, en vlak voor die jakhalzen liep een leeuw!! We gingen heeeel langzaam rijden, en toen zagen we van de andere kant nog 4 leeuwen aankomen... schitterend wat een mooi gezicht. Twee van de leeuwen deden tot twee keer toe een poging om een groep wildebeesten in de richting van de drie achterblijvende leeuwen te dirigeren, maar dat lukte niet echt. Wat heel leuk was om te zien was dat de jakhalzen vlak achter die twee leeuwen bleven lopen en als de leeuwen begonnen te rennen deden de jakhalzen dat ook!!!
Wat weer een ervaring en belevenis, wat boffen wij dat we hier elke dag van kunnen en mogen genieten.

Nu even terug naar m'n project: daar bof ik toch ook wel dat er zoveel mensen me willen helpen dat ik hier kinderen kan helpen!! De afgelopen maand heb ik in totaal 2065 EURO aan giften en donaties gekregen. 1250+500+75+50+15+15++++ Bovendien is er voor 1080 Euro aan sieraden etc. verkocht, dus ook daarvan komt een groot gedeelte direkt ten goede van de kinderen. Iedereen HEEL HEEEEL erg bedankt: het ebooproject in Egypte voor de donatie van tassen en schorten, dus waarvan 100% van de verkoop naar m'n project in Kibera-Kenya gaat, de dames van Helpende Hande in Haren, de dames in Amersfoort, in Alphen a/d Rijn en families in Groningen, Surhuizum, in Rotterdam, Curacao, in Winsum in Leusden enz.enz. Ook Jansje, Jan en Anita, Ellemiek, Hanneke, Annelies en Netty bedankt dat jullie de sieraden voor me willen verkopen. En dan natuurlijk iedereen die wat gekocht heeft: heel hartelijk dank voor de support. Al deze steun geeft me absoluut extra energie om hier te doen wat ik doe. Bijvoorbeeld vorige week zaterdagmiddag met Alice en 7, ja zeven!! kinderen naar de Bata om schoenen te kopen... zie foto's. Woensdag met Alice naar Kibera, en daar had ze met het hoofd van één van de scholen geregeld dat ik daar kon zitten en de ouders met kinderen daar kon ontmoeten. Het is ongelooflijk voor zoveel kinderen als er nu al schoolgeld betaald is; momenteel al meer dan 100!!
en er staat dankzij alle giften en verkopen nog steeds 2000 euro op de rekening. Ik houd het allemaal keurig bij op een excell spreadsheet, wie hiervan een kopietje wil moet het maar laten weten, dan stuur ik je dat.

xxxF

• 13 Augustus 2011 - 15:55

Sanne En Frans:

Hoi tante Fenneke!

Geweldig dat het zo goed gaat! Het kan haast niet anders dan dat dit overduidelijke resultaat alleen maar meer motivatie geeft om door te gaan! Leuk om te volgen... Net als andersom :) Zo houden we elkaar goed op de hoogte!

Liefs vanaf Lombok

• 13 Augustus 2011 - 18:42

Irene V.d. Kleij.:

Hey Fenneke,
    Wat fijn dat het zo goed gaat met jouw project. Dat alles wat je onderneemt gezegend wordt.
    Geweldig dat zoveel kinderen geholpen worden.
    En als ik zo jouw verslagen lees en de video's bekijk ben ik onder de indruk van het land, de
    geweldige natuur en de mooie mensen.
    En dan de kinderen, waar jij het allemaal voordoet, wat een mooie kinderen.
    Heel veel succes wens ik je toe en geniet er maar van dat het zo goed gaat.
    lieve groetjes uit het herfstachtige Holland.
    Irene.

• 13 Augustus 2011 - 20:24

Gea:

Mooie foto's, stevige schoenen, prachtige mensen en indrukwekkende verhalen. Ga zo door !

liefs en sjaloom

PS: In Groningen deed de zomer vandaag een succesvolle aanval op de herfst.

• 14 Augustus 2011 - 14:09

Inge:

Hoi Fenneke en Wim!

Wat een belevenissen zeg! Wat lijkt het me heerlijk om daar te zijn!
    Mooie foto's! En GEWELDIG zoals het gaat met je project, wow!
    Wij missen jullie wel hoor, was altijd zo gezellug samen wat drinken, eten, bijkletsen. Via de mail kunnen we gelukkig contact houden, maar zie en spreek jullie toch liever in het echt :)
    Verder bedacht ik mij dat ik je misschien ook kan helpen met het verkopen van sieraden, ik zou kunnen vragen aan de activiteiten begeleiding in het verpleeghuis waar ik werk of zij sieraden willen verkopen op de 'markten' in het huis. Laat me maar via de mail weten of dat wat zal zijn, dan vraag ik het daarna.
    Ik type dit stukje vanuit een regenachtig Grunn, hopen op volgende week beter weer want dan begint Noorderzon in het Noorderplantsoen.
    goed, ik moet nog eventjes aan de studie, lieve groetjes aan jou enWim van Moh en mij!

• 14 Augustus 2011 - 15:50

Fenneke:

lieve Inge, Wat een goed idee, ik ga je in contact brengen met mijn zus in Groningen!!! xxxF

Fenneke

Welkom op de Eboo in Kenya site. In 1977 zijn we, Wim en ik, uit Nederland vertrokken en hebben we over de hele wereld gewoond en gewerkt. Wim voor NACO (Netherlands Airport Consultants) en ik als vrijwilligster. De landen waar we gewoond hebben zijn: Saoedie Arabie, South Sudan, Fiji-islands, Laos, Indonesia, Bulgaria, Yemen, Egypt en nu dus Kenya. In Egypte ben ik gestart met het Eboo-project Wil je de documentaire die over het Eboo-project in Cairo gemaakt is zien ga naar: www.timmermanmedia.nl klik op portfolio: Parel in het vuilnis. Sinds we in Nairobi, Kenya wonen probeer ik hier kinderen in de sloppenwijk te helpen om naar school te kunnen gaan. Op dit moment sponsor ik 135 kinderen op verschillende scholen in Kibera, de grootste sloppenwijk van Afrika, 5 kids in de Masai Mara en 20 kinderen in Githurai. In totaal dus 160 kids. Per lagere school-kind heb ik gemiddeld 15 euro per maand nodig voor schoolgeld, schoollunches, schoolboeken, uniformen en schoenen, voor de middelbare school kost elk kind gemiddeld 40 euro per maand. Het streven is om kinderen tot 18 jaar te sponsoren of totdat ze hun middelbare school opleiding afgerond hebben. Inmiddels zijn er toch al 4 kinderen die naar de universiteit gaan, of een vervolgopleiding doen (wat ongeveer 200 euro per maand kost) maar voor deze kinderen heb ik aparte sponsors!! Ik probeer - met hulp van veel enthousiaste mensen in Nederland - zoveel mogelijk geld te verdienen met de verkoop van sieraden en souveniers uit Kenia. Sinds februari 2013 is er in Assen een EBOO-giftshop die elke eerste woensdagmiddag en donderdagavond van de maand geopend is (behalve in juli en augustus) Wil je op een ander tijdstip komen kijken of rondneuzen; neem dan contact op met Peter en/of Ginie Timmerman, tel. 059- 23.55.888 of 06-494.85.263 Inmiddels is er ook in Groningen een slaapkamer omgetoverd tot 'winkeltje' bij mijn zus Jansje. Wil je bij haar gaan kijken, bel dan eerst even om zeker te weten dat ze thuis is: 050-542.00.35 of 06-137.92.644 Daarnaast heb ik sponsors nodig die eenmalig of maandelijks geld willen geven. Wil je het EBOO-project ook financieel steunen, stort dan een bijdrage op: rek.nr. NL 98 ABNA 040.25.55.295 t.n.v. ebooproject Kenya of: NL 61 RABO 012.93.65.335 t.n.v. Stichting EBOO 100 % van alle giften en inkomsten wordt besteed aan de scholing van de kinderen uit de allerarmste gezinnen!! Sinds November 2012 is het EBOO-project een Stichting geworden: Stichting EBOOinKenia, en hebben we ook de ANBI-status. Dus giften zijn vanaf die datum aftrekbaar voor de belasting. Ook wordt er nu drie keer per jaar een nieuwsbrief gemaakt, stuur een mailtje naar stichtingebooinkenia@hotmail.nl om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. De website voor EBOO is: www.ebooinkenia.nl Wil je een persoonlijk berichtje sturen, mijn emailadres is: fennekeinkenya@hotmail.com Asante sana

Actief sinds 22 Mei 2011