bruiloft
Door: fenneke
Blijf op de hoogte en volg Fenneke
30 Juni 2012 | Kenia, Nairobi
Het is de dochter van Grace , de koffiedame van het NACO kantoor in Nairobi. Zij was één van de eerste oudere meisjes in m'n programma, en ze heeft haar opleiding afgerond!!
Nu trouwde ze met een Ghanees -die ze hier in de kerk heeft leren kennen- en hij heeft gestudeerd in Amerika. Hij heeft ook een groene kaart voor Amerika, en nu willen ze samen daarheen, en wil zij daar -op zijn kosten!!!- verder studeren.
Natuurlijk werden we uitgenodigd voor de bruiloft en dat ging echt op z'n Afrikaans; op de kaart stond om 11 uur bij de kerk, en daar waren we natuurlijk mooi op tijd, samen met nog een stuk of 20 mensen en de dominee.
Helaas, de bruid en bruidegom waren in geen velden of wegen te bekennen.....
Pas om kwart voor één kwamen er een aantal bussen waar ik weet wel niet hoeveel mensen uitrolden, en daarna kwamen er twee mooi versierde auto's, één met de bruidegom en zijn familie, en één met de bruid en haar ouders.
Al die mensen die net uit die bussen gerold waren begonnen enthousiast rondom die auto's te dansen en te zingen, en zo duurde het nog een half uur voordat het bruidspaar tevoorschijn kwam.
Uiteindelijk begon de dienst om half twee, en duurde ruim een uur. Daarna konden de kado's overhandigd worden, en toen ging het bruidspaar weg voor een fotosessie. Wij werden -als speciale gasten- door de dominee en ouderlingen meegenomen naar een tent, waar we apart bediend werden met eten en drinken.
Voor de andere bruiloftsgasten was er een lange tafel met allerlei gerechten waar ze zelf in de rij moesten staan om eten te krijgen. Na het eten wilden wij weer vertrekken want inmiddels was het al half vier, maar nee, dat kon niet, want de bruid had een kado voor mij!!! Wim wist er al van, dus gingen we maar weer zitten en afwachten tot het bruidspaar terug zou komen.
Dat ging weer met veel dansen en zingen gepaard en iedereen wilde het bruidspaar een bloemenslinger omhangen, en uiteindelijk kregen we de taart ceremonie. Nadat de grote taart aangesneden was, ging het bruidspaar naar zijn familie om een kleinere taart aan te bieden, daarna naar haar ouders, die kregen ook een taart, en wat denk je?? Daarna kwam het bruidspaar met nog een taart naar ons toegelopen om mij een taart aan te bieden met: "bedankt voor alle steun die je mij en mijn familie geeft". Ik voelde me helemaal vereerd en vond het best wel emotioneel.
's Maandags heb ik met al m'n personeel: Christien en Alice en de tuinman en twee tuinvrouwen (deze laatsten worden af en toe door de huiseigenaresse gestuurd om het onkruid uit het gras te halen) gesmuld van de taart, -het smaakte naar droge Deventer koek- Toen was er nog een stuk over en dat heeft Alice meegekregen voor haar man en kinderen. Dus iedereen blij....
30 Juni 2012 - 08:22
Karin:
Wat een geweldig leuke ervaring!
Het is daar toch wel héél anders als hier. Liefs en groetjes Karin en Lucas XXX -
01 Juli 2012 - 18:14
Anita Timmerman:
Wat zag je er prachtig uit,Fen.
Die taart heb je verdiend,mooi gebaar van het meisje! -
02 Juli 2012 - 06:16
Cornelia:
Lieve zus bedankt voor je mooie verhaal! wij zijn net terug van 3 wekenvak. heerlijk eha op de veluwe!
Er is een doos gebracht met spulletjes om te verkopen, maar een prijzen erbij. Heb je die nog voor mij of moet ik je zeggen wat er in zit! Ik hoor het wel. rgr Cornelia xxxx. -
02 Juli 2012 - 14:25
Ria R.:
Lieve Fen en Wim.
Wat een feest. Wat fijn dat jullie meegeholpen hebt aan het geluk van deze twee jonge mensen. Echt om trots op te zijn.
Veel succes met je projecten.
Groetjes Ria.
( je verhalen zijn enig om te lezen.)