relax
Blijf op de hoogte en volg Fenneke
15 September 2012 | Kenia, Nairobi
Wat de schoenen betreft, nu ik besloten heb om nooit meer bij de Bata te kopen, moest ik natuurlijk wel wat anders bedenken. De Bata winkel was vlakbij mijn huis, en voor de vrouwen was het makkelijk om vanuit Kibera dat winkelcentrum te bereiken, dus eigelijk een win-win situatie.
En echt heel veel andere schoenenwinkels zijn er niet eens... Afijn na wat speurwerk ontdekte ik in Ongata Rongai (ong. 5km bij mij vandaan)een nieuwe schoenenwinkel, en nadat ik m'n verhaal daar gedaan had, beloofde de manager dat ik ALTIJD 10 % korting zou krijgen. Dat was een goed begin, en bovendien waren de school-schoenen nog goedkoper dan bij de Bata! Dus nadat ik al het schoolgeld betaald had en zelfs nog geld overhad, besloot ik om van alle maten 2 of 3 paar schoenen te kopen en vanaf nu de kinderen bij mij thuis te laten komen om schoenen uit te zoeken. jongens en meisjes schoenen zijn hetzelfde, dus dat is lekker makkelijk.
En nu is het dus zaak om hard aan het werk te gaan om weer voldoende geld bij elkaar te sprokkelen voor de eerste termijn volgend jaar. De eerste termijn is vooral voor het voortgezet onderwijs de duurste termijn, dus dan heb ik écht veel geld nodig!!! ZEVEN DUIZEND EURO....
Vandaag werd weer even duidelijk dat kids die na de middelbare school ECHT door willen leren, ook zelf de middelen daarvoor bij elkaar kunnen krijgen! Eén van de meisjes die bij het Nairobi National Park werkt doet naast haar werk een vervolgopleiding en moet daarvoor 350.000 Ksh. betalen. waarschijnlijk verdient ze iets van 15.000 -17.000 per maand, dus zelf kan ze nooit zoveel sparen. Nu gaat ze dus een fundraiser organiseren, dat betekent dat ze kaartjes laat drukken met haar verhaal erop en het verzoek om haar te sponsoren, en dat ze iedereen die ze kent zo'n kaartje geeft, met de hoop dat ze op die manier het geld bij elkaar krijgt. Super he, ik houd jullie op de hoogte hoe het haar vergaat!
xxxF
15 September 2012 - 14:07
Mariëtte:
Dag lieve tante!
Hier wordt hard gewerkt om een begin te maken van die 7000 euro. Tante Jansje staat weer met een kraam voor de winkel:) Mensen reageren weer enthousiast! Hopelijk mag de middag ons nog veel moois brengen.
Lieve groet, ook voor oom Wim. Mariëtte
15 September 2012 - 16:43
HenkmKoster:
Fenneke, het is prachtig mooi werk als wij je reisverslagen leest. Veel bewondering voor jou en
veel lust en sterkte om hier mee door te gaan.
Vr.gr.
Henk Koster -
25 September 2012 - 22:21
Carolien Overbeek:
Beste Fenneke,
Leuk dat je goede dingen kunt doen en ook zelf ziet waar het terecht komt.
Het is een beetje raar communicatie middel maar zou jij mij even kunnen mailen? We hebben namelijk je email adres nodig om iets te vragen. Niets ernstig hoor maar niet geheel onbelangrijk.
Zie het wel verschijnen.
Gr.
Carolien -
13 November 2012 - 13:38
Cor Dijkema:
Hallo Fenneke,
Het was erg leuk kortgeleden bij Kees en Bets en die mooie DVD over je werk in Kenia, indrukwekkend.
Ik hoop dat de energie mag vinden om hiermee door te gaan.
Ik heb Karla verteld dat wij een kindje uit Kenia ondersteunen voor kleding en scholing, zij wil ook graag wat meer weten, kan je haar iets daarover toe sturen?
b.v over de verschillende kinderen en de bijbehorende kosten?
Haar e-mail adres is"k.dijkema@home.nl"
Ik heb mijn computer om gezet op de nieuwste systeem van window, gevolg is dat ik alle e-mail adressen opnieuw moet invoeren, graag wik ik jou e-mail adres ook. Kun je deze aan mij opsturen?
groetjes ook aan Wim en aan( Richard). prachtige foto van zo'n lachend jongetje.
"PS. mijn email adres is"c.dijkema@home.nl "