terug in Kenya
Door: ebooinkenya
Blijf op de hoogte en volg Fenneke
08 December 2012 | Kenia, Nairobi
"STICHTING Eboo in Kenia" is geworden. Dat betekent dat een hele groep mensen in Nederland aan het werk is om meer geld voor Eboo in Kenia te genereren. Heel belangrijk voor mij, want tot dusverre was er elke termijn NET genoeg geld om alle schoolgeld te betalen, en daar werd ik af en toe best een beetje gestressed van. Want als Alice dan vroeg om schoenen of uniformen voor de kinderen die daar inderdaad heel hard aan toe waren, dan werd ik wel eens helemaal kribbig tegen haar: "ja, hallo EERST schoolgeld, en als er dan nog geld over is gaan we schoenen kopen...."
En nu staat het schoolgeld dat in januari betaald moet worden al op de bank, en alles wat er nu binnenkomt is dus alweer voor de tweede termijn van 2013!! Wat een relaxed gevoel geeft dat!!
Tijdens mijn verblijf in NL heeft Alice een vergadering belegd met de ouders, allemaal bloedserieus en er zijn zelfs (6 kantjes) notulen van gemaakt, die met veel trots en vol verwachting aan mij overhandigd werden.
Ik word consequent MAMA DIRECTOR genoemd, Alice is mijn secretaresse, Linet Nyaboke is de notulist en Geoffrey Chune is benoemd tot aanspreekpunt naast Alice.
Ik vond het een gouden greep: men houdt hier van ellenlange vergaderingen, waar constant hetzelfde gezegd wordt, dus die dientengevolge urenlang duren. Ga dat maar lekker zonder mij doen....
en geef mij gewoon achteraf de notulen!!
Ik was het er helemaal mee eens wat er allemaal gezegd is, want de meeste mensen nemen het eboo project HEEL serieus. En degenen die het niet serieus nemen die wordt de wacht aangezegd, en als ze hun leven niet beteren worden ze zonder pardon uit het programma gezet. (Dit stond allemaal in die notulen, prima wat mij betreft.)
Sinds eind november zijn de scholen gesloten; de grote zomervakantie is begonnen. De meeste lagere scholen beginnen 3 januari weer, de middelbare scholen 7 of 8 januari.
08 December 2012 - 10:49
Roberta Hilbrandie:
Dag Fenneke,
even een klein berichtje vanuit Noordlaren, waar het vannacht meer dan 10 graden vroor.
Het ziet er hier wel prachtig uit met zon en sneeuw.
Morgen schijnt het weer een andere wereld te zijn met temperaturen boven nul en regen.
Van harte gefeliciteerd met de oprichting van de Stichting.
Je doet fantastisch werk, dat moet blijven.
Veel succes met de nieuwe vorm en wat verdiende rust zo nu en dan.
En de groetjes aan Wim en Eric als je hem nog ziet vandaag.
liefs
Roberta
09 December 2012 - 07:47
Corrie:
Lieve zus, bedankt voor je brief, zijn we weer een beetje op de hoogte.
Fijn om weer thuis te zijn!! Wat geweldig dat je alvast geld vooruit hebt!!!
Hier gaat alles goed, Eric woont inmiddels bij een vriend! Is veel beter.
Gr Corrie